WA Supreme Court

WEST AUSTRALIAN SUPREME COURTS (CIVIL)

Design, documentation and administration of the interior fitout of 17 floors within the 32 storey tower block (Old Treasury Building) for the Department of Building Management and Works.

The fitout comprises of a new reception, waiting and security control at ground floor level; a 1000sqm Law Library on level 2; 7 floor levels of Hearing Rooms including 10 Courtrooms, 8 Multipurpose Hearing Rooms, 8 Mediation Suites each with associated interview rooms and special trial rooms; 4 floor levels of Judges and Registrars chambers; 2 levels of Registry and Courts Administration and 2 levels of Open Plan office accommodation for DoTAG Human Resources.

Completed in conjunction with Jackson Architecture.

Woodside Control Centre

WOODSIDE PLUTO CONNECT CENTRE, PERTH WA

The Interior Design of Woodside’s Integrated Connect and Control Centre within an existing building envelope as well as refurbishment of existing facilities.

The Centre includes state-of-the-art connect and control rooms which communicate with the Pluto facility in real time with latest technology. Designed to embody the Karratha/ Pluto site (philosophical connectivity) in the fit-out by means of graphic representation in the fit-out finishes and furnishings whilst employing best practice ergonomics, ESD and green initiatives in the design.

Roy Hill Operations Centre

ROY HILL CONTROL CENTRE & OFFICES

The interior design philosophy for this 6,900m² office building included a three-storey high video wall within entry/atrium; double height volume Control Room; first floor viewing capability into the Control Room from executive areas and visitor’s viewing gallery; specialist acoustic treatment to roof of Control Centre and Offices; and specialist ergonomic console design within Control Room.

 

WA Basketball Centre - Interior

WA BASKETBALL CENTRE, MT CLAREMONT WA

The fit-out provides a mix of accommodation ranging from open plan to cellular offices all configured in a modular format for ease of future change, which was core to the design brief. An abundance of natural daylight is evident throughout. Standardised materials are used throughout to ensure a cost effective outcome.

 

Wanneroo Library

WANNEROO COUNCIL CULTURAL AND LEARNING CENTRE

The brief called for a contemporary interior, but one that was also long lasting and timeless. Peter Hunt Architect responded by introducing the client to an earthy colour palette incorporating natural timber veneer for joinery items, hard wearing neutral fabrics and unpretentious furniture. The interior was then infused with touches of bright colour and furnishings for the areas requiring a bolder statement.

Bunbury Civic Centre - Interior

BUNBURY CIVIC BUILDING & COUNCIL CHAMBERS

The interior design created a functional and aesthetically pleasing outcome balancing the dictates of formality Reception and Council Chambers with a more casual and user friendly environment within Administration Areas. Space planning solutions exploited available natural light to optimise daylight penetration into staff office areas with the creation of a technically sophisticated and flexible fitout with the capacity to easily respond to future change without creating major disruption.